MacNaughton`s Silver Gull 19

 

Dette design er en mindre dory af MacNaughton`s Silver Gull 28 . Silver Gull 19 er en vidunderlig lille offshore cruiser, som alle kan have råd til. Fordelen er at den er super enkel at bygge, og den enkle Junk rig er nem at håndtere for en kvinde/mand. Båden kan styres indefra, så man sider beskyttet for vejr og vind.

Silver Gull sejlplan

Dette ville være en fin lille båd for en teenager. Et ungt par med få penge kan også have råd til at bygge den som deres første båd. En ældre par vil elske at have hende til weekend eller dagsejler. Når man er kommet op i årerne, er det dejligt at kunne side godt beskyttet i styrehuset for kulde og regn.

Fremdrift ved vindstille kan enten foregå med en Kinesisk "yuloh" eller en Torqeedo elektrisk påhængsmotor.

Indretning

Under dæk er der et lang fladt område midtskibs. Dette giver plads i dagtimerne og en soveplads for to på natten. Når du sidder oprejst, vil dit hoved og skuldre vil være i styrehuset, og du vil være i stand til at se hele vejen rundt. Vindue panelerne er aftagelige for fint vejr ved sejlads langs kysten.

Ved Offshore sejlads i regn og kulde kan både styres indefra kahytten af. Fald og liner til kontrol af sejlet er ført ind gennem vandtætte gennemføringer, og opbevares i lommer under dæk for og agter i det centrale område. Rorpinden er under dæk og kan let nåes fra den agterste ende af styrehuset.

Området på dækket lige agten for styrehuset har ingen krumning, så når du fjerner det agterste vindue panel i styrehuset kan kravle ud på denne flade område. Dette giver dig mulighed for at kravle ud over siden og tage en svømmetur. Her vil en lille rebstige være at foretrække, så du nemt kan komme op i båden igen efter svømmeturen.

På fordækket er der en luge. Den er fin til ventilation, og som en alternativ vej ud af båden , men det er også en nem måde at smide og hente et anker ind på. Ankret opbevares på en lille hylde i forskibet. Agter for dette på begge sider er der mulighed for en simpel kabys samt opbevaring af grej og vanddunke.

Mens du læser dette, så er jeg sikker på du vil sige, at det er svært at forestille sig dette som en turbåd med så lille en kahyt. Du vil helt sikkert sige, at jeg har brug for dette eller hint, og at en større båd ville være bedre. Men jeg kan forsikre dig, at det er meget bedre at have denne båd nu og bruge den, end at spare penge sammen det meste af dit liv for nogle mere luksuriøse alternativer, som du så vil være for gammel til at kunne nyde. Alle har råd til denne båd. Og de oplevelser der venter på dig derude er lige så gode som hvis du havde en båd på 35 fod.

Du kan a proppe denne båd med masser af udstyr og forsyninger, og hun vil stadig klare sig godt på havet. Jo mere vægt jo mere stabil bliver en dory båd.

Hvad er ulempen? For eventuelle rigtig lange ture vil du sandsynligvis ikke kunne transportere nok vand og forsyninger. Kun i kystnære områder vil båden have plads nok til mad og vand. Vask af dig selv og tøj, må enten foregå i havet eller ved at du tager ind i en havn ved længere ture langs kysten.

Silver Gull inretning

Linjer

Linjerne i Silver Gull 19 viser en meget simpel spidsgattet dory. Der er ingen konkave kurver i skroget. Der et godt spring og rene linjer i båden. Båden vil være tør og kan belastes meget tungt uden nogen negative bivirkninger.

Eftersom alle linjer i båden er lange og blidt buede vil båden sejle godt i al slags vejr. Bådens skrog hastighed ville være 5 knob som maksimum, og i variable vinde vil hun hun holde et gennemsnit omkring 3,7 knob dag ind og dag ud. Ganske fint for så lille en båd.

Der er meget mere at sige om dette, men bundlinjen er, at den båd vil kunne give dig mange gode oplevelser, bare du ikke påtænker at sejle over Atlanterhavet med den.

Hvis denne introduktion til dette lille fartøj skulle have vakt din interesse, så kan du finde mere Her.

Data

Længde overalt ~ 5,97m

Længde vandlinie ~ 4.14m

Brede ~ 1.99m

Dybdegående ~ 0.92m

Deplacement ~ 855 kg

Kølvægt (bly)) ~ 356 kg

Ballastandel ~ 42%

D/L Ratio: ~ 342

Sejlareal ~ 9 m2